Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dow Chemical Co ja DuPont Co ühinesid

Kaks USA keemiatööstuse giganti – Dow Chemical Co ja DuPont Co – teatasid, et on otsustanud ühineda, vahendab Bloomberg.

Pärast ühinemist plaanib ettevõte jaguneda tulevikus kolmeks. Kokku säästetakse nende sammudega umbes 3 miljardit dollarit kulusid, teatasid ettevõtted.

Tegemist on keemiatööstuse ajaloo suurima tehinguga. Selle tagajärjel tekib 130 miljardi dollari suuruse turuväärtusega ettevõte, mis hakkab pakkuma nii Dow kui ka DuPonti tooteid.

„See tehing muudab kogu tööstust. Meil on olnud juba kümme aastat visioon, et need kaks oma ala liiderettevõtet võiksid ühineda,“ ütles Liveris avalduses.

Uue ettevõtte nimeks saab DowDuPont ning selle aktsiad jagatakse mõlema ettevõtte aktsionäride vahel ära. Dow Chemicalsi tegevjuht Andrew Liveris saab uue ettevõtte juhatuse esimeheks, DuPonti tegevjuht Ed Breen jätkab uues ettevõttes samal ametikohal.

Investorid saavad iga Dow Chemicalsi aktsia eest ühe DowDuPont aktsia. DuPonti aktsia eest saab aga 1,282 DowDuPont aktsiat. Uus ettevõte jaguneb kolmeks eeldatavasti 18-24 kuu jooksul. Kahe ettevõtte ühinemine jõuab lõpule aga 2016. aasta teises pooles.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960