Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järvamaa KHK kutsub õppima lüpsjaks

Järvamaa Kutsehariduskeskus (KHK) alustab veebruaris 2016 uue põneva õppega, milleks on töökohapõhine õpe lüpsjatele.

Õppekavas on lüpsmine, loomade söötmine, loomade hooldamine, loomade tervishoid, loomade karjatamine. Õpingute lõppedes on võimalus sooritada põllumajandustöötaja tase 4 kutsekvalifikatsiooni lüpsja osakutse eksam.

Põllumajandustöötaja, tase 4 veisekasvataja (lüpsja osakutse) põhilisteks tööülesandeks on lüpsmine, lisaks hoolitseb ta loomade heaolu eest, järgib loomade tervisliku seisundit ning vajadusel hooldab ja söödab loomi.

Õppetöö toimub töökohapõhise õppe vormis millest 2/3 õppest sooritatakse töökohas ning 1/3 õppest koolis.

Põllumajandustöötaja Osakutse LÜPSJA

Õppeliik: neljanda taseme kutseõppe esmaõpe (EKR tase 4)Õppevorm: töökohapõhine õpeNõuded õpingute alustamiseks: vähemalt põhiharidusÕppeaeg: 4 kuud2015/2016 õa õppesessioonide ajad koolis: 8.02 ja 22.02.2016, 07-8.03 ja 28.03.2016, 11.04 ja 25.04.2016, 09.05 ja 23.05.2016

Lüpsja osakutsel on võimalus õppida ka ilma põhihariduse nõudeta, 3 kutseõppe tasemel!

Õppetöö on õppijale tasuta!

MIS ON MIS: Töökohapõhine õppe

• Töökohapõhine õpe toimub 75% ulatuses ettevõttes või asutuses, kus õppija täidab tööülesandeid ja 25% ulatuses koolis.

• Õpe toimub kooli õppekava alusel.• Praktikakoht (töökoht)  maksab õppijale tasu tööülesannete täitmise eest praktikakohas toimuval õppeperioodil vähemalt valitsuse kehtestatud tunnipalga alammäära ulatuses.• Kool ja praktikakoht tagavad õppija juhendamise. Ühel juhendajal võib samaaegselt olla kuni neli juhendatavat õppijat.• Kool kannab praktikakohale üle kuni 50% koolituskoha maksumusest õppija juhendamise kulude katmiseks.• Praktikakoht tagab õppijale töökohapõhise õppe. praktikakohas toimuvatel perioodidel töökoha, vajalikud materjalid, töövahendid ja tööohutuse.

Järvamaa KHK-l on võimalus õpetada töökohapõhises õppes põllumajandusmasinatega töötaja osakutset. Selle raames õpitakse põllumajandusmasinatega töötamist, masinate- ja seadmete hooldamist ning T-kategooria mootorsõiduki juhtimist.

Lisainfo: Külli Marrandi, Järvamaa KHK Põllumajandusõppe osakonna juhataja, e-post: [email protected]; tel. 5345 0406.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960