Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti toidutooted Grüne Woche ärikülastajate eriväljapanekul

Maailma suurima toidu- ja põllumajandusmessi Internationale Grüne Woche 2016 raames toimub tänavu 18.-22. jaanuarini esimest korda eraldi alal toiduainete väljapanek, mis on suunatud spetsiaalselt kaubandus- ja toitlustusettevõtete esindajatele.

Berliini messikeskuse Marshallhausis toimuval ärikülastajatele suunatud esitlusalal pakutakse 170 erineva rahvusvahelise toote hulgas ka kuue Eesti toidutootja toodangut.

„Eesti tootjad esitlevad Grüne Woche äriklientidele suunatud eriväljapanekul väga huvitavaid ja eksklusiivseid tooteid, millel on ekspordipotentsiaal suure tarbijaskonna, kuid väga tiheda konkurentsiga Saksamaa toiduturul. Näitusel väljas olevate Eesti toodete ühisnimetajaks on toodete naturaalsus ja omanäolisus,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Mahetoodetest püüab MTÜ Liivimaa Lihaveis kaubanduse esindajate huvi rohumaa lihaveise toodetega - esitlusel on väljas mahelihaveise rasv ja chorizo vorst. OÜ Pure Concepts tutvustab Berliinis Nordic Honey kaubamärki kandvat eksklusiivset mahemee sarja – tootevalikust leiab meesordid Creamy Dreamy, Spring Is in the Air ja Late Harvest.

Mahla- ja moositootjate toodangust on näitusel OÜ Auxneri astelpajunektar Semu ja astelpajumoos BioBerry. AS Bacula esitleb näitusel innovatiivseid vaarika ning mustika-vaarika funktsionaalseid moose.

Jookidest tutvustab AS Saku Õlletehas äriklientidele naturaalseid siidreid „Pilvine õun“ ja „Mesine pirn“ ning „Humal ja Oder“ sarja õllesid India Pale Ale ja Dark Lager.

AS Linnamäe Lihatööstus on eriväljapanekul täissuitsu põdravorsti ja Wild Jerky kuivatatud põdralihaga.

Messi korraldajad on kutsunud professionaalsed ärikliendid seda väljapanekut külastama koostöös ajakirjaga Lebensmittelpraxis ja Berliini Hotellide ja Restoranide Liiduga. Väljapanekul esitletakse tooteid viies temaatilises grupis: liha- ja piimatooted; ökotooted ja taimetoidud; delikatessid ja maiustustused; pagari- ja teraviljatooted; joogid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960