Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Einar Vallbaum: lõhnade piirnormide kehtestamisel tuleb lähtuda tervest mõistusest

Riigikogu maaelukomisjoni liikme Einar Vallbaumi eestvedamisel kohtusid eile keskkonnaministeeriumi ametnikud ning põllumeeste esindajad ja arutati põllumajandustegevusega kaasnevate lõhnade piirnormide kehtestamise küsimusi.                                                                                                                    

„Kompromissi leidmine pole lihtne. Mõlemad osapooled mõistavad, et lõhnade piirnormide seadmine on lähtunud inimese tervise kaitsmise seisukohast ent samas ollakse ka seda meelt, et ei tohi niigi raskes majandusseisus olevatele põllumajandusettevõtetele rangemaid kohustusi peale panna,“ kõneles Vallbaum.

Põllumajandusettevõtjate esindajad leidsid, et kui atmosfääriõhu kaitse eelnõus olevad piirnormid kinnitatakse, siis need kipuvad põrkuma reaalsusega ning võib põhjustada mitmete farmide pankrotistumist.

Vallbaumi sõnul on farmid muutunud ajaga efektiivsemaks, mis tähendab, et järjest rohkem loomi on farmides ja nende tegevuse tulemusel tekib aina rohkem lõhnu. „Seega ühest küljest oleme uhked, et Eesti farmid on efektiivselt, aga teisalt kipume oma agarusega neile kaikaid kodaratesse loopima. Piirnormide kehtestamisel tuleb lähtuda reaalelust ning järsk piirnormide tõstmine ei ole mõistlik,“ lõpetas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960