Jaga lugu:

Otsitakse keskkonnasõbraliku põllumajanduse parimaid näiteid

Otsitakse keskkonnasõbraliku põllumajanduse parimaid näiteid  Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Maamajanduse Infokeskuse maaeluvõrgustik kuulutas välja konkursi „Märka keskkonnahoidlikku põllumajandust!“, mille eesmärk on tõsta esile parimaid näiteid Eesti maaelu arengukava 2007-2013 toel ellu viidud põllumajanduslikest keskkonnategevustest, mis on aidanud muuta Eesti põllumajandust veelgi keskkonnasõbralikumaks.

„Eesti maaelu arengukava toel majandati möödunud eelarveperioodil keskkonnasõbralikult ligikaudu 400 000 hektarit põllumajandusmaad ning mahepõllumajanduslikult üle 126 000 hektari. Toetuste abil on hooldatud poollooduslikke kooslusi, rajatud kiviaedasid, toetused on aidanud säilitada ohustatud tõugusid ja liike,“ ütles Maamajanduse Infokeskuse Maaelu- ja innovatsioonivõrgustiku osakonna juhataja Krista Kõiv. „Konkursiga soovime tõsta esile parimaid näiteid elluviidud keskkonnategevustest ja seeläbi tunnustada põllumehi, kes keskkonnahoidlikku põllumajandusse panustavad. Oleme selleks kuulutanud välja konkursi, et edulood kokku koguda, parimad välja selgitada ja neid jagada.“

Maamajanduse Infokeskus ootab konkursil osalema põllumajandustootjaid, kes on saanud põllumajanduslikke keskkonnatoetusi Eesti maaelu arengukava 2007-2013 II telje raames.Näiteid kogutakse viies kategoorias:

Looduslik elurikkusMullakaitseVeekaitseOhustatud liigidMaastikud

Konkursil osalemisekstuleb täita ankeet

konkurss@maainfo.ee

 

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Enimloetud
Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee