Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 1. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaspar Järvala: Rahul ja õnnelik saavutatu üle

Kaspar Järvala: Rahul ja õnnelik saavutatu üle
Foto: Künnimeeste tiim
Enam ei ole mingi uudis, et meie künnimees Kaspar Järvala saavutas Venemaa lahtistel künnimeistrivõistlustel esimese koha. Eks seda kohta on meie künnimehed jahtinud juba kahel aastal ja nüüd see siis ka tuli. Uurisime Kaspar Järvalalt mis muljed võistlusest ja Venemaast tekkisid.

Järvala sõnul on Tjumen rikas kant, kus on kerkinud viimastel aastatel palju uusehitisi, mille on rajanud naftatootmisega tegelevad ettevõtjad, et kindlustada endale mõnusat vanaduspõlve renditulu näol.

Võistlusel vähe publikut

Eesti künnimees parim Venemaa lahtistel künnivõistlustel

 

Välisvõistlejate taust oli tugev.

Head tiimikaaslased.

TASUB TEADA

Riigikogu maaelukomisjoni esimehe Ivari Padari sõnul on künnimeister Kaspar Järvala ja tema meeskonna võit Venemaal Tjumenis toimunud viiendatel avatud künnivõistlustel väärt tunnustust. Meistritiitel tuli kõige kvaliteetsema klassikalise künni eest.

Padari hinnangul näitas Raplamaal Kehtnast pärit Kaspar Järvala kõrget künnimeisterlikkuse taset, mis pälvis võistlustel üldist tähelepanu. Tema arvates vajaks klassikaline künd ka Eestimaal enam tähelepanu.

„Klassikaline künd on meistritöö. Ja kuigi viimastel aastatel on selle kõrval palju kasutatud ka muid erinevaid minimeeritud mullaharimise viise, siis on see tõuseb tulevikus kindlasti taas rohkem au sisse. Seda eriti olukorras, kus käib elav arutelu glüfosaatide kasutamise üle. Künnipõhine mullaharimine nimelt kasutab märgatavalt vähem keemilisi taimekaitsevahendeid,“ ütles Padar.

Padari sõnul tuleb Eesti künnimehe silmapaistvat saavutust esile tõsta, et hoida au sees ja tutvustada laiemalt klassikalisi künnivõtteid ning korraldada ka sellel alal künnivõistlusi. "Soovin selleks kõigile Eesti künnimeistritele edu ja innustagu selleks saavutatud rahvusvaheline edu,“ ütles Padar.

Venemaa künnivõistlused
Foto: Künnimeeste tiim
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960