Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Scandagra Eesti põllupäev

Fotod: Scandagra Eesti põllupäev
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eile, 5. juulil, toimus PMK Viljandi Katsekeskuses Scandagra Eesti põllupäev. Kohal oli üle 400 põlluharija.

Et kogu seda rahvamassi hallata, jagati osalejad gruppidesse - ühed alustasid põllupäeva pritside seminari ja töödemoga, mille viis läbi Syngenta Saksamaa esindaja Jens Luckhard. Teised vaatasid Väderstadi ja Case tehnikat, ülejäänud läksid põllutiirule.

Põllupäeva avas Scandagra Eesti tegevjuht Jurgita Radzevice. Tema sõnul on ettevõttel läinud viimasel aastal kenasti, seda tänu lojaalsetele klientidele. „Me ei ole ainult sisendeid pakkuv firma, meil on palju teisi tegevusi lisaks lihtsale müügile. Tahame olla põllumehele igati toeks tema tegevuses. Tänase päeva peateemaks on viljakasvatus ja taimekaitse, seepärast saate täna näha pea kõikide teraviljade katselappe,“ lausus Radzevice avasõnades ning soovis kõigile kohaletulnuile huvitavat päeva.

Uus logo, uus teenus, uued sordid. Scandagra Eesti müügijuht Mihkel Hang vastas küsimusele mis on firmas uut ja huvitavat toimunud, et tore sündmus oli sel aastal uue logo kasutuselevõtt.  „Logo põhjaks on võetud uuenenud tunnuslause „Nutikad lahendused põllumehele“, mis viitab ettevõtte kogemuste ja teadmiste ühendamisele jätkusuutliku ning efektiivse tootmise saavutamiseks. Viljatera, viljapea ja ettevõtte nimi on kolm võtmeelementi, mis seovad endasse ettevõtte olemuse, selle väärtused ja eesmärgid,“ ütles Hang.

Scandagra Eesti AS-i müügitulu 2015. aastal oli 97 585 tuhat eurot, millest 68% tekkis Eesti turul ning 32% eksport.

Müügitulu kasv võrreldes eelmise aastaga oli 27%, see tulenes vilja, väetiste, taimekaitsevahendite ning seemnete müügimahtude kasvust. Raske olukorra tõttu seakasvatuses ja piimakarjakasvatuses sai märgatava tagasilöögi loomasöötade müügimaht.

Müügitulust moodustas 40% vilja müük, 30% põllumajandussisendite (väetised, taimekaitsevahendid, seemned) müük ja 28% jõusöötade ja toormaterjalide müük.

Aruandeaasta kasumiks kujunes 1 585 tuhat eurot.

Scandagras oli 2015. aastal tööl 105 töötajat.

Allikas: ettevõtte 2015. aasta majandusaasta aruanne

Uudistena tõi ta välja veel kaks asja. Esiteks on nad toonud turule uue teenuse, milleks on põldude lupjamisteenus. Seda tehakse koos Kaska-Lauiga talu ja Enefixiga. „Tänasel põllupäeval saab näha teenuse demonstratsiooni ja küsida oma põllule parimat lahendust,“ ütles Hang.

Teise uudisena tõi Hang välja, et Scandagral on seemnevalikusse lisandunud kaks uut talinisusorti, mis katsetes on näidanud väga häid tulemusi.

Loe lupjamisteenuse kohta lisaks:

Põllumuldade lupjamine “ENEFIX” kiiretoimelise meliorandiga 

Uueks viljahooajaks ollakse valmis.

Mullaharimisriistadest sai näha Väderstadi tehnikat:

4m Rapid kombikülvikut;4m Carrier ketaskoorelit;6m Spirit monokülvikut;5m Opus tüükultivaatorit;3,5m Cultus tüükultivaatorit.

Horsch;Hardi;Kuhn.

Valtra;Case IH;Claas;New Holland.

Eile näidati pea kõikide teraviljade katselappe

Scandagra Eesti põllupäev Viljandi katsekeskuses
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960