Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikooli populaarseim õppekava on toiduainete tehnoloogia

Maaülikooli populaarseim õppekava on toiduainete tehnoloogia
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti Maaülikooli bakalaureuse- ja magistriõppesse laekus sisseastumisperiooidl 3200 avaldust.

Enim soovijaid on toiduainete tehnoloogia õppekavale (9 avaldust kohale), järgnevad keskkonnakaitse (8,28) ja loodusturism (7,95). Pingereas järgnevad veterinaarmeditsiin ning maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine.

 Magistriõppekavadest on populaarseim majandusarvestus ja finantsjuhtimine, kus ühele kohale kandideerib enam kui 3 soovijat ning sellele järgnevad maastikukaitse ja hoolduse ning loodusturismi õppekavad. Doktoriõppesse saab avaldusi esitada veel kuni 15. augustini. 

Eesti Maaülikool kuulutab välja järelkonkursi magistriõppe õppekavadele. Järelkonkurss toimub nendel õppekavadel, kus on 18. augusti seisuga täitmata õppekohad. Esialgne nimekiri avalikustatakse Eesti Maaülikooli kodulehel 29. juulil ja see täieneb kuni 18. augustini.Vaata lisa SIIT

Eesti Maaülikool kuulub põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailma 100 parima ülikooli edetabelisse, olles 51.-100. kohal. Eesti Maaülikool kuulub taime- ja loomateaduste ning keskkonna ja ökoloogia valdkonnas maailmas 1% enim viidatud teadusasutuste hulka. 

Eesti Maaülikooli õppeprorektor Paavo Kaimre sõnul oli sisseastumisavalduste hulk ning populaarseimate õppekavade pingerida ootuspärane. “Eesti Maaülikool seisab selle eest, et nii täna kui tulevikus oleksid Eestis kõrgharitud ning praktiliste oskustega biomajanduse eestvedajad. Meie erialadele õppima asuvad noored saavad rahvusvaheliselt tunnustatud hariduse oma ala parimate teadlaste ja õppejõudude käe all”.

Kaimre sõnul oli sel aastal erakordselt kõrge huvi ka inglisekeelse veterinaariaõppe vastu, kuhu laekus eelmisest aastast 50% enam avaldusi. „Sooviavalduste suurem hulk ning avalduste laekumine 12 erinevast riigist näitab meie loomaarstiõppe head rahvusvahelist taset“.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960