Mida arvavad Tere koostööpartnerid Kruuda kinnipidamisest?

Tere piimatootmine
Tere piimatootmine

Äripäev uuris Viljandimaa piimatootja Saimre omanikult Toivo Teng ja Vändra Farmi omanikult Ilmar Teevetilt, mida nad arvavad AS Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda kinnipidamisest.

Viljandimaa piimatootja Saimre omanik ja juht Toivo Teng selgitas, et koostööpartneritele maksmata jätmisega majandamise korral kahtlustus maksupettuses teda ei üllata. "Piima eest maksmata jätmine pole ju midagi muudki kui ka maksuametile maksmata jätmine. Muster on olnud kõikide puhul üks," selgitas ta. "Võlgnevused pole ju mingid eile tekkinud asjad, maksuameti kannatlikkus pani imestama juba enne."

Nimelt on tema sõnul tavainimesel väiksemate võlgade puhul surve suur ning ilma tagatiseta maksepuhkust või ajatamist ei võimaldata. "Pani imestama, kuidas nii suurte summade puhul nagu Terel nii pikka aega kõik rahumeelselt pealt vaatasid."

"Kruuda kinnipidamine tuli 100% üllatusena - kuidas selline asi saab mitte üllatusena tulla," kommenteeris Vändra Farmi omanik Ilmar Teevet. "Tuleb ära oodata, mis edasi saab, iga selline kinnipidamine ja eriti sellise saneerimise ajal on väga keeruline."

Võlausaldajana tundub talle kindlasti lootusetum oma raha kätte saada. Vändra Farm ootab Terelt 1,1 miljoni eurot.

Loe Äripäevast pikemalt, mida räägib Tere kohta Teng ning Teevet.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised