17. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida arvavad Tere koostööpartnerid Kruuda kinnipidamisest?

Foto: Raul Mee
Äripäev uuris Viljandimaa piimatootja Saimre omanikult Toivo Teng ja Vändra Farmi omanikult Ilmar Teevetilt, mida nad arvavad AS Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda kinnipidamisest.

Viljandimaa piimatootja Saimre omanik ja juht Toivo Teng selgitas, et koostööpartneritele maksmata jätmisega majandamise korral kahtlustus maksupettuses teda ei üllata. "Piima eest maksmata jätmine pole ju midagi muudki kui ka maksuametile maksmata jätmine. Muster on olnud kõikide puhul üks," selgitas ta. "Võlgnevused pole ju mingid eile tekkinud asjad, maksuameti kannatlikkus pani imestama juba enne." ning Teevet.

Nimelt on tema sõnul tavainimesel väiksemate võlgade puhul surve suur ning ilma tagatiseta maksepuhkust või ajatamist ei võimaldata. "Pani imestama, kuidas nii suurte summade puhul nagu Terel nii pikka aega kõik rahumeelselt pealt vaatasid.""Kruuda kinnipidamine tuli 100% üllatusena - kuidas selline asi saab mitte üllatusena tulla," kommenteeris Vändra Farmi omanik Ilmar Teevet. "Tuleb ära oodata, mis edasi saab, iga selline kinnipidamine ja eriti sellise saneerimise ajal on väga keeruline."Võlausaldajana tundub talle kindlasti lootusetum oma raha kätte saada. Vändra Farm ootab Terelt 1,1 miljoni eurot.Loe Äripäevast pikemalt, mida räägib Tere kohta Teng

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960