Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. detsember 2016

PRIA: Püsirohumaa tagasirajamise kohustusega võib olla seotud 3600 pindalatoetuste taotlejat

PRIA: Varsti selguvad püsirohumaa tagasirajamise kohustused
Autor: Meelika Sander-Sõrmus

2016. aasta pindalatoetuste taotluste andmete alusel on selgunud, et Eestis tervikuna on püsirohumaa absoluutväärtus ja püsirohumaa suhe kogu põllumajandusmaasse vähenenud riigi tasandil üle piirmäärade (absoluutväärtus üle 0,5% ja suhe üle 5%).

Seetõttu selgitatakse välja püsirohumaa pinnad nende taotlejate lõikes, kellele kehtib püsirohumaa säilitamise nõue ja kelle kasutuses on viimase kahe aasta jooksul üles haritud püsirohumaid. Püsirohumaade säilitamise nõudest on vabastatud mahetootjad mahetunnustatud maa osas ning väiketootjate kavaga liitunud taotlejad.

PRIA selgitab tagasirajatava püsirohumaa pinnad välja 2016. aasta detsembri keskpaigaks ning teavitab sellest kõiki taotlejaid, kellele püsirohumaa tagasirajamise kohustus määratakse ja kes peavad 2017. aasta põllutööde planeerimisel ja pindalatoetuste taotlemisel sellega arvestama.Esialgsel hinnangul võib püsirohumaa tagasirajamise kohustusega olla seotud ligikaudu 3600 pindalatoetuste taotlejat.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150