23. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu põllumajandusfirma tuli börsile

East West Agro traktor
Foto: Verslo Zinios
Nasdaq teatas, et 22. mail, võeti Nasdaq Balti First North turule kauplemisele põllutöömasinate müügiga tegeleva Leedu ettevõtte East West Agro aktsiad.

Tegu on neljanda ettevõttega, mille aktsiad First North turule kauplemisele võetakse.

„East West Agro avalik kapitali kaasamine annab positiivse signaali, et kasvuettevõtted saavad kasutada First North turgu oma ambitsioonideks ja suurendada ettevõtte tuntust,“ ütles Nasdaq Vilniuse börsi juht Saulius Malinauskas. „First North turg on peamiselt väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele, et muuta neile avalikule turule sisenemine lihtsamaks. Loodame, et East West Agro eeskuju järgivad ka teised kiiresti kasvavad ettevõtted.“

„East West Agro aktsiate kauplemisele võtmine First Northil on meile suur tunnustus ja tähistab uut etappi ettevõtte kasvu- ja arenguloos. Oleme praegu ainuke põllutöömasinatega tegelev ettevõte Nasdaq Balti turul, mis loob meile uue konkurentsieelise. Põllumajandussektori kaasajastamine on Leedus üha kiirenev ja usume, et ka teised sama valdkonna ettevõtted kaasavad tulevikus raha kapitaliturgudelt,“ ütles East West Agro juht Danas Šidlauskas.

East West Agro on 2006. aastal asutatud Leedu ettevõte, mis on kasvanud riigi üheks suuremaks põllutöömasinate müüjaks. Ettevõtte 2016. aasta käive oli 23 miljonit eurot, mis on üle kahe korra rohkem kui 2015. aastal. East West Agro teenindab rohkem kui kuut tuhandet põllumeest ja põllundusettevõtet. Ettevõttes töötab 59 inimest.

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751