7. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agritera käive 100 miljonit

Agritera käive 100 miljonit
Foto: Postimees/Scanpix
Hiinlaste omanduses põllumajandustoodangu müüja Agritera, mis alustas tegevust alles eelmisel aastal, saavutas käibeks pea 100 miljonit eurot. Kasumit teeniti ligi 2 miljonit eurot.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et põllumajandustoodangu kokkuostu ja hulgimüügiga tegeleva Agritera OÜ müügitulu ulatus 2016. aastal 100,6 miljoni euroni. Kasumit teeniti 1,91 miljonit eurot. Aasta varem ettevõttes majandustegevust ei toimunud.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 3 inimest, 2015. aastal töötajaid ei olnud. Käive töötaja kohta ulatus 33,6 miljoni euroni. Kekmine brutotasu küündis 316 euroni kuus.

Agritera alustas aktiivse tegevusega 2016. aastal. „Kogu tegevus käis väljaspool Eestit. Suurimad koostööpartnerid on Ukrainas, Šveitsis, Suurbritannias, Küprosel, Hollandis, Araabia Ühendemiraatides,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes. Üldiselt oli firma oma aruandes napisõnaline.

Agritera emafirma on Hiina ettevõte VS Capital Limited. Mullu Eesti tütarfirmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960