Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mahepõllumajanduse registri pidamise põhimäärus muutub

Mahepõllumajanduse registri pidamise põhimäärus muutub
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Vabariigi Valitsus võttis eile vastu otsuse muuta mahepõllumajanduse registri pidamise põhimäärust. Määruse muutmise peamine eesmärk on seda ajakohastada ning viia see vastavusse kehtiva mahepõllumajanduse seadusega.

Määruse "Mahepõllumajanduse registri pidamise põhimäärus" muudatusega tagatakse registriandmete uuendamine ja terviklus ning viiakse määrus vastavusse kehtiva mahepõllumajanduse seadusega.

Määruse jõustumise järel väheneb põllumajandusameti ning veterinaar- ja toiduameti ametnike dokumentide menetlemisele kuluv aeg, sest ettevõtte kohta registrisse kantud andmed saab kehtetuks tunnistada ja arhiveerida ka otsuse kehtivusaja lõppemisel ilma ettevõtte tunnustamise otsuse kehtetuks tunnistamiseta.

Registri eesmärk on pidada avalikku arvestust mahepõllumajanduse valdkonnas tegutsevate ettevõtjate ja ettevõtete üle, mis võimaldab ühtlasi tõhusamat järelevalvet. Registriandmete esitajateks on põllumajandusamet, veterinaar- ja toiduamet ning tarbijakaitseamet.

Eelnõu link on leitav SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960