18. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsatehnika müüja käive kasvas 60 protsenti

Mets
Foto: Äripäev AS
Metsatehnika remontija ja müüja Zeigo Service kasvatas oma käivet üle 60 protsendi, peamiselt suurenes metsaveotehnika müük.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et metsatehnika müügi ning garantiiremondi ja tagavaraosade müügiga tegeleva Zeigo Service OÜ müügitulu kasvas mullu 64 protsenti, 7,41 miljoni euroni. Ärikasum langes 36 protsenti, 98 577 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 9 inimest, see näitaja suurenes ühe võrra. Käive töötaja kohta kasvas 46 protsenti, 823 664 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 4 protsenti, 1716 euroni kuus.

Ettevõte müüb oma teenust ka Lätti, Leetu, Rootsi ja Soome. „2016. aastal suurenes käive peamiselt metsaveotehnika müügi tõttu,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes. „2017. aastal plaanib ettevõte oma tegevust laiendada eelkõige tagavaraosade ja metsaveotehnika müügi arvelt.“

Ettevõtte ainuomanik on Kaido Zeigo. Eelmisel aastal võttis ta firmast 81 000 eurot dividende. 2015. aastal maksis ta omale dividende 65 000 eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960