Autor: Põllumajandus.ee • 2. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10. juulini saab osa metsauuendusse investeeritud rahast tagasi küsida

Kevadel metsauuendusega tegelenud metsaomanikel on võimalik tehtud tööde eest toetust küsida. Erametsakeskus võtab taotlusi vastu kuni 10. juulini.
Küsi toetust metsarajamistöödele.
Foto: Pixabay

Toetatakse metsataimede soetamist ja istutamist, maapinna ettevalmistamist ning kuni 3-aastase metsauuenduse hooldamist. Tööd peavad olema tehtud enne taotluse esitamist samal aastal. Maapinna ettevalmistamise puhul võib toetust küsida ka mullu tehtud tööde eest. Toetust saab küsida metsamaale, mille kohta on metsaregistris olemas kehtivad inventeerimisandmed.

Erametsakeskusele saab metsa uuendamise toetuse taotluse esitada elektrooniliselt e-PRIA portaalis või metsaühistu kaudu. Küsides toetust läbi metsaühistu on toetuse määrad metsaomanikule kaks korda kõrgemad.

Riigi poolt rahastatava metsa uuendamise toetuse I vooru eelarve on 750 tuhat eurot. Aasta lõpus toimuva teise vooru tähtaeg ja eelarve kuulutatakse välja suve keskpaigas.

Lisainfot metsatoetuste taotlemise tingimuste kohta ning kohalike metsaühistute kontaktid leiab erametsaportaalist www.eramets.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960