Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suur fotogalerii: põllumajanduse koorekiht kogunes Tartus

Põllumajanduse Äriplaanil kuuleb ettevõtja oma ametivenna tegemistest ja plaanidest
Foto: Hanna Marii Ilves
Eile, 28. novembril, toimus Tartus V Spa Hotel konverentsikeskuses Äripäeva teemaveebi põllumajandus.ee konverents „Põllumajanduse Äriplaan 2019“.

Konverentsipäeva avas maaeluminister Tarmo Tamm, kes andis sektori ettevõtjatele teada oluliseima info sektoris toimuvast, millisena näeb riik järgmist aastat ja millised toetusmeetmed või turud uuel aastal avanevad.

Peale ministri ettekannet toimus Äripäeva Põllumajandustootjate TOPi autasustamine. Tänavuse edetabeli kümne edukama seas on 9 piimatootjat ja üks seakasvataja. TOPi esimese koha saavutas Ülo Flauri juhitud Pae Farmer OÜ, teisele kohale tuli Margus Mulla juhtimisel Väätsa Agro AS ja kolmandale kohale Mangeni PM OÜ, mida juhib Meelis Venno. Auhinnad TOPile andsid üle maaeluminister Tarmo Tamm ja Ilja Fenenko ärinõustamisettevõttest KPMG.

Pae Farmer kõiki mune ühes korvis ei hoia

Pankrotipesast sirgunud edulugu

Koostöö tooks tootjale paremad piimahinnad

Tamm rõhutas Äripäeva konverentsil ekspordi olulisust

Äripäeva Põllumajandus­tootjate TOP: õiglane piimahind tõi head tulemused

Majandusprognoosi põllumajandussektorile järgmiseks aastaks tõi SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor. Edasi said sõna ettevõtjad, kes rääkisid oma nägemusest sektori tulevikust, peamistest murekohtadest ning oma ettevõtte põhjal järgmise aasta plaanidest. Teraviljakasvatusest rääkis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees, Rabavere Farm OÜ juht Olav Kreen. Marja- ja puuviljakasvatuse teemadel arutles Jaanihanso OÜ juht Alvar Roosimaa. Iluaianduse arengusuunad tõi kuulajateni Kanepi Aiand OÜ juht Margus Vahtramäe. Sellest, mis toimub kalakasvatussektoris rääkis Eesti Vesiviljelejate Liidu, Aquamyk OÜ juhatuse liige Priit Lulla. Kas ja kuidas on seakasvatus edukas äri, selgitas Viru Peekon OÜ juhatuse liige Mati Tuvi. Piimatootmisest oli kaks ettekannet – nii mahe- kui tavatootmine oli luubi all. Mahetootjaid esindas konverentsil Pajumäe talu juht Viljar Veidenberg ja päeva lõpetas Aasta Põllumees 2018, Metsaküla Piim ASi juht Jaan Metsamaa.

Konverentsipäeva modereeris Yara Eesti juht Marek Linnutaja.

Konverentsi ettekanded leiad SIIT.

Põllumajandus.ee tänab kõiki osalejaid, esinejaid ja koostööpartnereid, kes aitasid teha konverentsipäeva meeldejäävaks.

Täname ürituse toetajaid: YARA EestiNeste Eesti, KPMG Eesti, Nurmiko, Dimedium.

Põllumajanduse Äriplaan 2019
Foto: Hanna Marii Ilves
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960