Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. veebruar 2019

Parimad lihaveise­kasvatajad said kvaliteedi­märgise omanikeks

Lihaveised
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Märk „Eesti Lihaveis“ tähendab, et tegemist on hea tava järgi kasvatatud loomade ja nendest saadud toodanguga.

Eesti Lihaveisekasvatajate Selts andis täna välja esimesed üheksa „Eesti Lihaveis“ märgist. Tegu on usaldusel põhineva farmi kvaliteedimärgiga. Märk kinnitab, et selle saanud lihaveisekasvataja kasutab oma karja kasvatamisel parimaid praktikaid, täidab loomade heaolu ning keskkonnanõudeid ning karjas peetakse jõudluskontrolli.

Täna kvaliteedimärki Maaülikoolis üle andes sõnas üks seltsi eestvedajatest Aldo Vaan, et lihaveisekasvatus on Eestis lausa tormiliselt kasvanud. „Oleme kasvanud umbes 40 korda kui võrrelda seltsi algusaastaid ja praegust hetke. Seega on areng olnud märkimisväärne! Lihaveisekasvatusega tegeleb Eestis pea 2100 farmerit, on nii suuri kui väikseid karju. Kui me maal ringi sõidame, siis meie karjamaadel näeb tänasel päeval õues peamiselt lihaveiseid, seega on näha, et lihaveisekasvatusega tegelemine tagab paljudele maal elavatele peredele võimaluse maal hakkama saada ja toob neile leiva lauale. Nüüd ma loodan, et ka nende karjamaadele tuleb info, et tegu on seda kvaliteedimärgist kandvate farmide karjade ja karjamaadega,“ sõnas Vaan.

Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi aupresident Leino Vessart koos Aldo Vaaniga andsid üle kvaliteedimärgid järgmistele kasvatajatele:

Jane Mättik, JANE MÄTTIK FIE;

Ivo ja Tiina Tomson, Vilsi OÜ;

Diana ja Arno Pärna, Lahe Maamees OÜ;

Margus Keldo, Tsura talu OÜ;

Reet ja Targo Pikkmets, Talu ja Tulu OÜ;

Sinikka Hannele ja Kaido Pilviste, Ranna-Villa OÜ;

Henrik Klammer, Küti mõis OÜ;

Jüri Ilves, Caro Mahe OÜ;

Andres Vaan, Topi mõis OÜ.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105