Autor: Põllumajandus.ee • 16. mai 2019

Minister Hiinas: Tunnustan Eesti ettevõtteid, kes siin meie kodumaist toodet promovad

16. mail külastas Maaeluministeeriumi delegatsioon Eesti ettevõtteid Hiina suurimal toiduinnovatsiooni messil SIAL China.
Minister Hiina messil.
Foto: Kristiina Lillestik, Maaeluministeerium

„Tunnustan kõiki ettevõtteid, kes on selle pika teekonna ette võtnud, et Eestit ja meie tooteid hiinlastele tutvustada,“ ütles kõiki Eesti stende külastanud maaeluminister Mart Järvik. Kohtumiste käigus vahetati Hiina turuga seotud kogemusi ning mõtteid, kuidas riik saaks ettevõtteid nende välisturgudele laienemisel toetada.

„Messil osalemine pakub võimalust avardada turustusvõimalusi ja suurendada rahvusvahelist koostööd,“ kommenteeris maaeluminister Mart Järvik. „Uued trendid Hiinas tekitavad vajaduse uute toodete ja teenuste järele, mis annab Eesti ettevõtjatele võimaluse Hiina turule sisenemiseks.“

Revala tegevjuht Rein Viilu sõnas, et Eesti ettevõtjatele on EASi ja maaeluministri toetus ja messil kohalolek oluline. „Hiinas on personaalne suhtlemine eritasanditel olulisem kui paljudes teistes riikides. See aitab ärisidemeid Hiinas tugevdada ning annab perspektiivis eelise ekspordi suurendamiseks,“ ütles Vilu.

„Aasia jaoks on oluline usaldusväärsus ja riigi toetus ning kõige kõrgemal tasandil Eesti kaasatus ja esindatus. Aasias edukas olemisele on primaarne emotsionaalse sidususe loomine ja sellised messid on selleks parim võimalus. Teisalt on oluline nn riigipoolne pikk vaade ja jätkusuutlikkus ettevõtjate toetamisel. Just siin on koht, kus võivad alguse saada uued ja pikaajalised ekspordisuhted,“ märkis Haage Vesi müügidirektor Xenia Joost,

Maaeluminister avaldas heameelt, et Eesti toidu- ja joogisektori ettevõtete huvi Hiina messide vastu on kasvanud ja et juba kolmandat korda osaletakse messil ühisstendiga. Tänavu osaleb 9 ettevõtet, 2018. aastal osales 8 ettevõtet ja 2017. aastal osales 6 ettevõtet. Ettevõtete huvi Hiina turu ja messide vastu näitab ka aasta teises pooles CIIE messist juba teistkordne osavõtt.

Eesti ühisstendi messil SIAL China korraldab EAS, stendil osalevad AS Balsnack International Holding, EBM Grupp AS, Revala OÜ, AS A. Le Coq, Saku Õlletehase AS, Heimtal Spirits OÜ, Distillirium OÜ, Haage Joogid OÜ, Tanker Brewery OÜ.

Maaeluminister Hiinas. Fotod: Kristiina Lillestik, Maaeluministeerium

15. mail toimus Shanghais ka maaeluminister Mart Järviku ja EASi vastuvõtt, kus võõrustati Hiina messi SIAL ühisstendil osalevaid ettevõtteid ja nende koostööpartnereid. 17. mail osaleb minister Hiina ja KIE riikide põllumajandus- ja kaubanduskoostöö foorumil ja kohtub Hiina põllumajandusminister Han Changfuga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960