Autor: Põllumajandus.ee • 20. mai 2019

Türi lillelaadal selgusid parimad noortalunikud

17. mail Türi lillelaada raames toimunud „Noortalunik 2019” kompleksvõistluse võitis Järvamaa Kutseõppekeskusese vilistlane Felix Lavrentjev.
Parimad noortalunikud.
Foto: Innove SA

Teise koha saavutas taimekasvataja eriala lõpetanud Järvamaa Kutsehariduskeskuse vilistlane ja noortalunik Karin Sabalisk ning kolmas koht kuulub Tanel Lillemäele, kes on põllumajanduse esmakursuslane samuti Järvamaa Kutsehariduskeskuses.

Viljakoti kaalumine.
Foto: Innove SA

2019. aasta parima noortaluniku Felix Lavrentjevi sõnul on tunne väga hea. „Osalen juba neljas kord siin võistlusel, seega võidu aitas koju tuua just kogemus. Mul endalgi on talukoht olemas aga mida seal täpsemalt tegema hakata, on veel mõtlemise koht. Soovitan kõigil kaaluda põllumajanduse valdkonnas õppimist!“

Noortaluniku võistlusest on osalejatele ja tegijatele kujunenud traditsiooniline kooskäimise koht. "Tunneme ennast siin sõbraliku meeskonnana, kes üheskoos propageerib maaelu. Järvamaa Kutsehariduskeskus üksi ilma heade koostööpartneriteta ei oleks kaugeltki suuteline nii huvitavate aladega võistlust korraldama. Suur aitäh kõigile! Homme hakkame mõtlema järgmise, juba kahekümnendale võistlusele, mis toimub 2020 aasta maikuus Lillelaada ajal,“ kommenteeris võistlust Järvamaa Kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin.

Võistlejaid oli sellel aastal 25.
Foto: Innove SA

Võistluse avas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus. Noortalunik kutsevõistlus toimus juba 19. korda. Võistlejaid oli sellel aastal 25 ning kümne võistlusala põhjal selgitati välja parim noortalunik.

Noortalunike kompleksvõistlusel osalemine eeldab teadmisi, kiirust ja oskusi kümnel võistlusalal: või valmistamine purgis, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, põllukultuuride seemnete tundmine ja viljakoti kaalumine, lüpsimasina hooldus, tõstukiga ladustamine, saeketi vahetus, kärjeraami valmistamine ja kultivaatori pii vahetamine.

Võistluse eesmärk on võimaldada kutseõppeasutuste põllumajanduse valdkonna õpilastel, üliõpilastel ja noortalunikel näidata oma kutseoskusi, tutvustada põllumajanduse valdkonna erialasid ja välja selgitada Eesti parimad noortalunikud.

Noortaluniku kompleksvõistlust korraldas Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Maaeluministeeriumi, Sihtasutusega Innove ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga.

Täpsem info võistlustulemustest kutseharidus.ee kodulehel ning võistlustingimustest SA Innove kodulehel.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105