Autor: Kristjan Pruul • 7. juuni 2019

Väetisetootja avas Narva külje all miljardise ammoniaagitehase

Ammoniaagitehase ehitus eelmisel suvel
Foto: Eurochem
Sillamäele ammoniaagiterminali kavandav maailma üks suuremaid väetisetootjaid Eurochem avas reedel Venemaal Kingissepas tehase, mille maksumus ulatus miljardi dollarini.

Tegemist on Euroopa suurima tootmisega, mille aastane kogutoodang võib ulatuda miljoni tonnini. Uue tehase abil loodab ettevõte hoida maailmas juhtpositsiooni, ütles ettevõtte tegevjuht Petter Ostbo pressiteate vahendusel.

Kolm aastat kestnud ehitus läks maksma miljard dollarit ning selle abil suudab kontsern oma tagada oma väetisetehaste toorme. Sealt hakatakse ammoniaaki tarnima Leetu Lifosa tehasesse, samuti Kingissepas asuvasse Phosphoriti väetisetehasesse ning Belgiasse. Ligi veerand toodangust läheb müügiks kolmandatele osapooltele.

EuroChem NorthWest pakub piirilinnas tööd 300 inimesele, ehitusel oli töös üle 5000 inimese.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960