Autor: Põllumajandus.ee • 4. märts 2020

Maaülikool asub oma valdkonnas Eesti ülikoolidest kõrgeimal kohal

Äsja avalikustas maailma ülikoole pingeritta seadev organisatsioon QS Intelligence Unit tänavuse edetabeli, kus Eesti Maaülikooli positsioon on märkimisväärselt paranenud.
Maaülikool.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Kui viimastel aastatel on maaülikool kuulunud „QS World University Rankings by Subject“ edetabelis põllumajanduse ja metsanduse valdkondades kohtadele vahemikus 51 – 100, siis uute andmete põhjal on ülikool tasemelt tõusnud 50 parima sekka. Ilma konkreetse positsioonita on edetabelis esile tõstetud veel kolm maaülikooli valdkonda: veterinaar-, keskkonna- ning maa- ja veeteadused.

Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaasseni sõnul on maaülikool ajanud läbi aastate kindlalt oma rida, edendades ja väärtustades omi valdkondi. „Edetabelikoht ei ole tulnud kergelt ja see on järjepideva sihikindla pingutuse tulemus. See on tunnustus eelkõige ülikooliperele suure ja kõrgetasemelise töö eest. Aitäh selle eest!“ lausus Klaassen.

QS Intelligence Uniti regionaalne juht Zoya Zaitseva õnnitles Eesti ülikoolidele saadetud kirjas maaülikooli 48. koha puhul ning kinnitas, et tegemist on Eesti ülikoolide läbi aegade kõrgeima kohaga maailmas. Ühtlasi väljendas ta rõõmu, et ka teised Eesti ülikoolid on edetabelites kerkinud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960