Autor: Põllumajandus.ee • 15. aprill 2020

Sel jahiaastal on lubatud küttida 50 hallhüljest

Harju ja Lääne maakonnas on lubatud küttida 4 isendit, Hiiu maakonnas 4 isendit, Ida-Viru maakonnas 3 isendit, Lääne-Viru maakonnas 3 isendit, Pärnu maakonnas ja Saare maakonna lõunarannikus 30 isendit ning Saare maakonna põhja- ja läänerannikus 6 isendit.
Hüljes Poiss Lääne-Virumaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Hallhülge kaitse tegevuskavas on kokku lepitud, et hülgejahi esimestel aastatel määratakse küttimismaht kuni 1% loendatud isenditest. Eelmisel, 2019 aastal loendati hallhülgeid nende lesilates 5468 isendit. Lähtudes seirearuandest on hallhülge arvukus nii Eesti vetes kui ka kogu Läänemeres olnud pikemat aega tõusutrendis.

2019. aasta jahihooajal kütiti lubatud küttimimahust (58) kokku 20 isendit. Hallhülgele võib pidada varitsus- või hiilimisjahti 15. aprillist kuni 31. detsembrini.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960