Autor: Põllumajandus.ee • 13. mai 2020

Maa-amet tegi ajas rändamise mugavamaks

Maa-ameti ajalooliste kaartide rakendus läbis uuenduskuuri ning muutis halduspiiride, vanade ortofotode, fotoplaanide ja topograafiliste kaartide uurimise lihtsamaks ja kasutajasõbralikumaks.
Maa-ameti ajalooliste kaartide rakendus läbis uuenduskuuri.
Autor: Maa-amet

Maa-amet kolis ajalooliste kaartide rakenduse X-GIS 2.0 keskkonda. Rakendusse lisandusid uute andmetena ajaloolised fotoplaanid ning haldus- ja asustusjaotuste piirid alates 1997. aastast kuni tänapäevani.

Ajaloohuvilistele on varasemast juba kättesaadavad Rahvusarhiivi mõisate andmed, kihelkondade ning kubermangude piirid. Samuti 19. sajandist pärit Eestimaa ja Liivimaa kaart, vene ühe-, kahe- ja kolmeverstased kaardid, 20. sajandi alguse Eesti Vabariigi topograafilised kaardid ning omal ajal rangelt salastatud NSVL topograafilised kaardid erinevatest aastakümnetest ja veel mitmeid teisi põnevaid kaarte.

Vaata ajalooliste kaartide rakendust SIIT.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616