Autor: Põllumajandus.ee • 21. oktoober 2020

Maamõõtjad uuendavad tegevuslitsentse

Maa-ameti andmetel oli Eestis oktoobri keskpaigas 120 aktiivselt tegutsevat maamõõtjat. Neist 73-l on olemas nii maakorraldaja kutse kui ka kehtiv maakorraldustööde tegevuslitsents.
Maaomanikud saavad maamõõduteenust tellides maamõõtja litsentsi olemasolu kontrollida Maa-ameti kodulehelt.
Foto: Pixabay

Tänavu 13. novembril lõpeb enne 1. juulit 2018 välja antud maakorraldustööde tegevuslitsentside kehtivus. Sellega seoses kaotab kehtivuse 136 juriidilise isiku litsentsi ja 192 füüsilise isiku litsentsi. Kaks aastat tagasi jõustunud maakatastriseaduse muudatuste kohaselt saab edaspidi katastrimõõdistamise ja maakorraldustöödega tegeleda vaid füüsilisest isikust litsentsiomanik, kes omab ka maakorraldaja kutset. Juriidilistele isikutele litsentse enam ei väljastata.

„Juriidilise isiku litsentsi kehtivuse lõppemine ei tähenda automaatselt juriidilise isiku tegevuse lõppemist,“ selgitas Maa-ameti katastrimõõdistamise ja -kontrolli osakonna juhataja ning maakorraldustööde tegevuslitsentsi väljaandmise ekspertkomisjoni esimees Tõnu Kägo. „Kui maamõõdufirmas on tööl isikulise litsentsiga maamõõtja, saab klient ettevõttelt edaspidigi maamõõduteenust tellida,“ märkis ta. Kägo lisas, et maamõõtjad on vaatamata tänavustele koroonapiirangutele olnud väga tublid nii maakorraldaja kutse taotlemisel kui ka litsentside uuendamisel. „Aasta lõpuks on kehtivate litsentsidega maamõõtjate arv kindlasti veelgi suurem,“ kinnitas ta.

Maaomanikud saavad maamõõduteenust tellides maamõõtja litsentsi olemasolu kontrollida Maa-ameti kodulehelt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960