Autor: Kristjan Pruul • 21. oktoober 2020

Riigikogu hakkab uurima maaelu miljonite jagamist

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni liige Katri Raik.
Autor: Liis Treimann
Lisaks riigikontrollile on maaelu edendamise sihtasutuse (MES) tegevust kevadiste toetuste jagamisel puudulikuks hinnanud ka õiguskantsler ning riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon võtab teema endale päevakorda.

"Põhiline etteheide (õiguskantsleri kirjas) on see, et ei ole koheldud pöördujaid võrdselt, ei ole jälgitud ausa konkurentsi põhimõtteid," ütles Katri Raik riigikogus ja küsis maaeluministrilt Arvo Allerilt, kas viimane on kaalunud haldusjärelevalvet MESi üle, nagu seda soovitas õiguskantsler.

"Õiguskantsleri kirja pealkiri võiks olla "Õiguspärane haldushaldusmenetlus pole pelk formaalsus"," kommenteeris Raik ning märkis, et ka riigikontrolöri hiljutine audit paneb tõsiselt mõtlema, kas Maaelu Arendamise Sihtasutus on toiminud parimal viisil.

Asi on Raigi sõnul väga tõsine, homme hommikul hakkab teemat arutama ka korruptsioonivastane erikomisjon.

Loe täismahus Äripäeva veebist.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751