Autor: Põllumajandus.ee • 28. oktoober 2020

SEB Liising: põllumajandusettevõtted on tänavu liisinud rohkem kombaine

SEB Liising sõlmis tänavu kaheksa kuuga 5,5 protsenti rohkem põllumajandustehnika liisingulepinguid kui eelmise aasta sama ajaga. Summaarselt liisiti käesoleval aastal põllumajandustehnikat peaaegu 12 miljoni euro eest, kui terve 2019. aasta uusmüük ulatus SEB Liisingul selles sektoris pisut üle 11 miljoni euro. Kasvu taga on uute kombainide hankimine.
Põllumajandusettevõtted on tänavu liisinud rohkem kombaine.
Foto: Unsplash

”Liisingu abil soetatakse põllumajandustehnikat nagu traktorid, kombainid ja erinevad järel-veetavad seadmed. Käesoleval aastal saab tehnikast eraldi välja tuua kombainid, mida SEB Liising on kaheksa kuuga finantseerinud tavapärasest rohkem. Kombaine on tänavu müüdud üheksa tükki rohkem kui eelmisel aastal. Aprillikuu liisingu uusmüük oli veidi kahanevas trendis, milles võis oma rolli mängida eriolukord, kuid kaheksa kuu kokkuvõttes näitas SEB-s põllumajandustehnika liisimine selget kasvu. Põllumajandussektori klienti saab pidada heaks partneriks ja kõikumised tehnika müügis on aasta baasil väikesed. Eriolukord on samuti põllumajandussektorit pigem hoidnud,” ütles SEB Liisingu juht Rein Karofeld.

Kui esimeses kvartalis kasvas Eestis traktorite müük ligi 16 protsenti siis kaheksa kuu statistikale tuginedes toimus Maanteeametis registreeritavate traktorite turul 2,5-protsendiline langus. Maanteeameti andmetel olid kõige populaarsemad traktorimargid Fendt, John Deere, Valtra ja New Holland.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960