Autorid: Põllumajandus.ee , Kaarel Kallion, agronoom-nõustaja, Scandagra Eesti AS • 23. aprill 2021

Kevadised temperatuurid ja kasvu alustav taimik

Kevad on kohal oma täies hiilguses ning esimesed tiirud põldudel tehtud, peamiselt on selleks olnud lämmastiku ja NPK väetiste andmine taliviljadele, samuti on esimesed suvikultuuride seemned mulda pistetud.
Taliraps Armstrong, kevad 2021.
Foto: Kaarel Kallion

Soe kevadine päike tekitab kindlasti tahtmist teostada esimesi taimekaitsetöid põldudel, olgu selleks siis umbrohutõrje või taimede turgutamine leheväetistega. Erinevatel taimekaitsetöödel või leheväetamisel tuleb kindlasti jälgida ilmastikku ja temperatuure ning olulised on just öised temperatuurid, pärast pritsimist. Kui öö pärast pritsimist on soe ja järgneval neljal-viiel ööl langevad temperatuurid paari soojakraadini, siis ka taimede kasv ja areng aeglustub. Erinevaid töid põllul tehes tuleb ikka lähtuda kuldreeglist, et vegetatsioon peab toimuma ja taimemahlad peavad aktiivselt liikuma.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960