Autor: Põllumajandus.ee • 17. juuni 2021

Sordikaitsesüsteem on kasulik nii aretajale kui tootjale

Sordikaitse eesmärk on soodustada uute sortide aretamist, mille tulemusena suureneb saak ja paraneb selle kvaliteet.
Sordid saavad olla nii Euroopa Liidu kui ka Eesti kaitse all ning võetud Eesti või Euroopa sordilehte.
Foto: Pixabay

Nii sordikaitsest kui ka sellega seotud erisustest annavad ülevaate Maaeluministeeriumi taimetervise osakonna peaspetsialist Tiina Roos ning Põllumajandus- ja Toiduameti mahepõllumajanduse ja seemne osakonna nõunik Laima Puur.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960