Autor: Põllumajandus.ee • 30. juuni 2021

Talivikk ja kesaredis on uued perspektiivsed vahekultuurid Eestis

16. juunil kaitses Eesti Maaülikooli doktorant Merili Toom filosoofiadoktori väitekirja teemal "Vahekultuuride biomassi moodustamise ja lämmastiku sidumise võime ja mõju järelkultuuri saagile. The effect of cover crops on biomass and nitrogen accumulation and crop yield."
Kesaredis ei talvitunud, kuid moodustas sügisel nii suurima maapealse kui ka juurte biomassi ja sidus kõige rohkem lämmastikku.
Foto: Merili Toom

Töös uuriti vahekultuuride biomassi moodustamise ja lämmastiku sidumise võimet ning vahekultuuride mõju järgneva suviodra saagile.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960