Autorid: Allan Rajavee, Eerik Lagle, Põllumajandus.ee • 6. august 2021

Põuane aasta võib tuua põllumeestele raharekordi

Koplimäe Agro peaagronoom Silver Haugase sõnul panustatakse tulevikus üha rohkem taliviljale, mis suudab põuastes oludes parimat saaki pakkuda.
Foto: Andras Kralla
Teraviljakasvatajad võivad vaatamata ohtlikult põuasele suvele rahulikult magada ja ehk isegi käsi rõõmust kokku hõõruda.

„Rahalises mõistes võib tulla kõikide aegade rekordsaak,“ ütleb viljamaakler Indrek Aigro, kes on maailmaturu hindade ja trendidega hästi kursis.

Koplimäe Agro peaagronoom Silver Haugas tunnistab samuti, et kõrge viljahind aitab põua-aastat üle elada. Vestleme Anija küla külje all laiuval Skageni sorti talinisu põllul ning Haugas nendib, et see aasta on ikkagi veider olnud. „Mitte ühelgi aastal pole keegi augusti alguses kombaine käivitanud. Praegu ma tean põllumehi, kellel oli juuli lõpuks teravili koristatud,“ ütleb Haugas. „Minu 26 aasta jooksul pole sellist nalja varem olnud,“ lisab ta.

Pikemalt loe Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960