Autor: Põllumajandus.ee • 28. september 2021

Kui palju ja kust tulevad meile õunad ja pirnid?

Tänases statistikablogi postituses heidetakse pilk koduaedade 2020. aasta pindadele ja sellele, kui palju ja kust õunu ning pirne sisse toome.
Veel 10 aastat tagasi kasvatati kogu Eesti õuntest ja pirnidest üle 70% koduaedades.
Foto: Pixabay

Eestis tarbiti eelmisel aastal värskeid õunu ja pirne kokku 17 000 tonni, mis on aastas ligi 114 miljonit keskmise suurusega vilja. See tähendab, et kadu arvestades tarbib üks inimene ligi 13 kg õunu või pirne aastas, mis teeb umbes 7 keskmise suurusega vilja kuus. Tarbitud viljadest on aga vaid iga 11. kodumaist päritolu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960