Autor: Põllumajandus.ee • 15. oktoober 2021

DeLavali piimavoolupõhine lüpsmine arvestab iga lehma eripäraga

Lüpsiplatsidel ja -karussellidel kasutatav tehnoloogia on püsinud aastakümneid samasugusena. DeLaval on välja töötanud uudse piimavoolupõhise lüpsmise tehnoloogia Flow-Responsive™ Milking, mis arvestab lüpsmisel iga lehma eripäraga.
DeLaval on välja töötanud piimavoolupõhise lüpsmise tehnoloogia Flow-Responsive™ Milking.
Foto: DeLaval

Tänapäeval tuntud ja levinud vaakumiga toimivate lüpsimasinate tööpõhimõttele pani DeLaval aluse juba rohkem kui 100 aastat tagasi, täpsemalt nende leiutamisest alates 1917. aastal. Praegu igapäevaselt kasutatavate ja maailmas levinud lüpsiseadmete standardiseeritud tööparameetrid ja nende rakendamise viisid on pärit möödunud sajandi kuuekümnendate aastate lõpust. Samal ajal on lüpsiveiste anatoomia ja füsioloogia nende aastate jooksul tänu tõuaretusele ja söötmisele märkimisväärselt muutunud, tuues kaasa oluliselt suurema piimatoodangu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960