Autor: Põllumajandus.ee • 25. oktoober 2021

Mullatervise võistluse Mullapüksid 2021 võitjad on selgunud

Muld on elus ökosüsteem. Aga kuidas hinnata mulla tervist? Arvesse tuleb võtta mitmeid näitajaid, nagu vihmausside arvukus, mikrobioloogiline aktiivsus, tihedusaste, mullastruktuur, orgaanilise aine sisaldus, veereziim, toitainete kättesaadavus, pH jne. Kõik need parameetrid on üksteisega seotud: kõrgem orgaanilise aine sisaldus tähendab rohkem vihmausse, paremat mikrobioloogilist aktiivsust, paremat mullastruktuuri ja suuremat veehoiuvõimet.
Aluspüksid maeti kõikjale üle Eesti ja väga erinevatesse mullaliikidesse.
Foto: eAgronom

2021. aastal kutsus eAgronom põllupidajaid üles mõõtma oma muldade tervislikku seisundit, kasutades rahvusvaheliselt tuntud mullatervise mõõtmise formaati “Mullapüksid”. Põllupidajatele jaotati 100% puuvillased aluspüksid, mis tuli matta vabalt valitud talivilja põllule. Püksid jäeti mulla alla 12 nädalaks ja kaevati siis üles. Jäänused kuivatati ja kaaluti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960