Autor: Põllumajandus.ee • 17. detsember 2021

Turustatav külviseeme peab vastama nõuetele

Põllu- ja köögiviljakultuuride puhul on lubatud turustada vaid Euroopa Liidu ühtsesse põllu- või köögiviljakultuuride sordilehte võetud sordi sertifitseeritud ja nõuetele vastavat seemet. Sertifitseerimine tagab kvaliteetse seemne ja annab ostjale kindluse, et seeme vastab nõutud standarditele.
Foto: Unsplash

Seemne sertifitseerimine on selle ehtsuse, puhtuse ja kvaliteedi ning taimetervisenõuetele vastavuse kontrollimine vastavalt rahvusvaheliselt kehtestatud nõuetele. See hõlmab ka seemne ja paljundusmaterjali pakendite sulgemist ja märgistamist Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) järelevalve all. Sertifitseerimine tagab ostjale kindluse, et seeme vastab nõutud standarditele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960