Autorid: Liina Kann, entomoloog, Eesti Taimekasvatuse Instituut, Põllumajandus.ee • 25. jaanuar 2022

Kuidas seljatada naeri-hiilamardikate kriis?

Hetkel on päevakorral taimekaitsevahendite varumine ja põlluplaanide koostamine. Eesti Taimekasvatuse Instituudis (ETKI) taimekasvatuse pikaajalise programmi raames läbi viidud resistentsusalaste katsete tulemused on kindlasti abiks efektiivsemate valikute tegemisel.
Naeri-hiilamardikad 2021. aasta kevadel talirapsil.
Foto: Liina Kann

Naeri-hiilamardikas (Brassicogethes aenus Fab) on peamine kahjur Eestis, kes närides rapsi õiepungi tekitab suurt kahju. Viimastel aastatel on putukas levinud nii tali- kui suvirapsil, kahjustades eriti suvirapsi taimi. 2021. aasta kuumal suvel leidus rapsipõlde, kus kahjurite arvukus oli nii suur, et taimedel ei moodustunudki kõtru.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960