Autor: Sigrid Sõrmus • 8. veebruar 2022

Hiina tühistas Venemaa teraviljakaubanduspiirangud

Kui varasemalt piiras Hiina fütosanitaarprobleemide tõttu saadetisi mõnest Venemaa piirkonnast, siis nüüd võivad kõik Venemaa piirkonnad Hiinasse nisu ja otra tarnida.
Foto: Pexels

Teade tuli ajal, mil Venemaa president Vladimir Putin külastas 2022. aasta taliolümpiamängude alguses Pekingit, et allkirjastada rida kahe riigi vahelisi majanduslepinguid. Kui varasemalt olid juhtivad Hiinasse nisu ja otra eksportivad riigid Prantsusmaa, Kanada ja Austraalia, siis nüüd nende osakaal Hiina turul tõenäoliselt väheneb, eriti pärast seda, kui Austraaliast pärit odrale kehtestati kõrge tollimaks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960