Autor: Põllumajandus.ee • 17. veebruar 2022

Riigikohus: mahetoetuse taotleja ei pea olema loomaomanik

Riigikohus selgitas mahepõllumajanduse jätkamise toetuse üle peetud vaidluses, et taotleja ei pea tingimata olema toetusalusel rohumaal karjatatavate loomade omanik, kuid ta peab olema loomapidaja ehk nende loomade eest ise hoolitsema.
Halduskohus jättis Kapteini kaebuse rahuldamata, aga ringkonnakohus jõudis vastupidisele tulemusele.
Foto: Raul Mee

Hiiumaa talupidaja Tõnu Kaptein vaidlustas kohtus Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) otsuse, millega tema toetusetaotlus jäeti rahuldamata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960