Autor: Dmitri Fefilov • 12. aprill 2022

Eesti firma loodab Tšernihivist sööta teele panna: "Sõda lööb kõvasti tasku pihta, aga nälga Eesti ei jää"

Ukraina ja Venemaa on Euroopa ühed suuremad teraviljatarnijad ning sõda on tõstnud sellel turul hinnad mitmekordseks, mistõttu räägitakse näljaohust. Eesti ettevõte Letofin peab neid kartusi liialdatuks ja loodab tänavu isegi Tšernihivi oblastist sööta saada.
Letofini juht Mark Eivin.
Foto: Liis Treimann

Eesti ettevõttele Letofin kuulub Ukraina ärimeestega pooleks Ukrainas Tšernihivi oblastis Itšnja linnas päevalilleseemnetest linnutoitu tootev Seedco Ukraine. Lisaks tegeleb Letofin Venemaalt pärit söödakultuuridega kauplemisega – ostab neid põllumajandustootjatelt, et Euroopa Liidus edasi müüa, kirjutab Delovõje Vedomosti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960