Autor: Põllumajandus.ee • 14. juuli 2022

EL peab aktiivsemalt võitlema põllumajanduskulutustega seotud pettuste vastu

Ühine põllumajanduspoliitika (ÜPP), mis on ELi eelarve suurim kuluvaldkond, hõlmab mõningaid rahastamiskavasid, mille puhul pettuserisk on eriti suur.
Audiitorid järeldavad, et komisjon on reageerinud ÜPP kulutustega seotud pettusejuhtumitele, kuid peaks olema ennetavam teatavate pettuseriskide, nagu näiteks maa ebaseadusliku hõivamisega tegelemisel.
Foto: Unsplash

Seda teemat käsitletakse 4. juulil avaldatud Euroopa Kontrollikoja aruandes, milles antakse ülevaade ÜPPd mõjutavatest pettuseriskidest ja hinnatakse, kuidas Euroopa Komisjon võitleb põllumajanduskulutustega seotud pettuste vastu. Audiitorid järeldavad, et komisjon on reageerinud ÜPP kulutustega seotud pettusejuhtumitele, kuid peaks olema ennetavam teatavate pettuseriskide, nagu näiteks maa ebaseadusliku hõivamisega tegelemisel. Petturid võivad ära kasutada puudusi liikmesriikide kontrollides. Seetõttu soovitavad audiitorid, et komisjon jälgiks paremini liikmesriikide pettusevastaseid meetmeid, annaks konkreetsemaid suuniseid ning edendaks uute tehnoloogiate kasutamist pettuste ennetamisel ja avastamisel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960