Autor: Rahel Lepp • 21. oktoober 2022

Gustav Põldmaa: uksele koputab kartulipõud

Tänavune kartulisaak jäi Lääne-Virumaal põua tõttu mullusele veidi alla. Kartulipealinna Simuna mail tuli kuivast pinnasest kõige paremini välja rahva lemmiksort Milva.
Kartuli laadimine.
Autor: Vanessa Kassmann

„Näiteks Rapla kandis andis hoopis Lilly väga hea saagi, Lõuna-Eestis kasvasid mugulad üldse paremini kui Põhja-Eestis – kõik oleneb, kui palju kusagil vihma maha tuli,“ selgitas kartulikuningaks ristitud Gustav Põldmaa, kes kasvatab Simuna kandis kartulit sajal hektaril.

Põldmaa ei hala. „Kui saaki on vähem, on kilohind kõrgem ja kasvataja pihku jõuab sama hulk raha,“ märkis Põldmaa. Põuane suvi põhjustab aga ka kartulipõua, mis Lääne-Euroopas juba uksele koputab. Eestis peaks see Põldmaa sõnul tundma andma jaanuaris-veebruaris.

Pikemalt saab lugeda Lääne-Virumaa Uudistest.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751