Autor: Anu Jõgi • 31. oktoober 2022

Poola kanatoiduskandaal ärritab naabreid

Poolas on käimas toidupetuskandaal, mis puudutab kanu, nimelt on sealne suur söödalisanditootja varustanud söödatootjaid rasvaga, mis on riiki sisse toodud nn tehnilise rasvana, mis pole mõeldud toiduks, vaid määrdeainete ja biokütuse tootmiseks.
Pilt on illustreeriv.
Autor: Andras Kralla

Skandaal on üles ärritanud Tšehhi, mis impordib Poolast suures mahus toidukaupu, sealhulgas kanaliha ja mune, vahendab Leedu ärileht Verslo Žinios.

Kodulindude skandaali põhjustas Poola ettevõte Berg + Schmidt, mis varustas söödatootjaid testimata lisanditega. Politsei on ettevõtte abielupaarist juhid kolmeks kuuks vahi alla võtnud ja neid süüdistatakse rahapesus ja kasumi teenimises võltsitud dokumentidega rasva müügist, mida müüdi vähemalt 176 miljoni Poola zloti ehk 37 miljoni euro ulatuses. Esimesena kirjutasid sellest Poolas väljaanded Onet ja Wirtualna Polska.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751