Autorid: Jaan Martin Raik, Juhan Lang • 2. november 2022

Kasela: poed lisavad kilole kalale 20 eurot juurde

PRFoodsi juht Indrek Kasela leiab, et Eestis on võrreldes teiste riikidega üks suurimaid juurdehindlusi ning see on mõjutanud ka kalatarbimist.
Täna on Kasela loobunud enda hüvedest ettevõttes ehk palgast, kuniks ettevõte saadakse ree peale.
Autor: Liis Treimann

„Täna näeme, et kaubandus lisab kilole töödeldud kalale 20 eurot juurde. Kui paneks piimale ka 20 eurot juurde liitri kohta, siis näeksime ka seal tarbimise langust,“ tõdes Kasela Äripäeva hommikuprogrammis. Kasela viskas kivi ka kaubanduse kapsaaeda, kuna toiduhinnad on küll kallinenud, kuid kaupmehed tõstavad samuti väga hoogsalt ka hinda.

Kuigi Kasela sõnul pole kala hind tänavu nii palju eelmise aastaga võrreldes tõusnud ja ei saa rääkida, et hinnatõus oleks olnud kordades, siis näeb ta, et võrreldes teiste riikidega on Eestis üks kõige kõrgemaid juurdehindlusi. Ta tõi esile, et igaüks proovib sellest kriisist võitu võtta ja kellel on otse ligipääs kliendi juurde, saab parimad palad igal juhul endale.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751