Autor: Põllumajandus.ee • 28. aprill 2023

Coopi juht: Eesti toitu ei tohi asendada Poola hakklihaga

Coop on välja töötanud strateegia, mis võimaldab Eesti kohaliku värske toidu tootjaid ja tarbijaid ulatuslikult toetada.
Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla.
Foto: Coop Eesti

„Lihtsam oleks Poolast külmutatud hakkliha ja Leedust joogipiim sisse võtta, aga see oleks surmahoop meie kohalikule toidule. Coop on võtnud südameasjaks veelgi kasvatada kohaliku toidu võimalusi poodides, et seista vastu kohaliku toidutootmise hääbumisele, mis muidu reaalselt terendaks,“ ütles Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla. „Kaupmeestel on põhimõtteline valik, kas fookuses on hind, kvaliteet, kodumaisus, tootmisviis või muu, millest algab sortimendi kujundamine. Meie strateegiline siht on kohalikele tegijatele uusi võimalusi luua, Coopi ühistud peavad selleks läbirääkimisi kohalike toidutootjatega, julgustame kohalikke väiketootjaid oma kaupa meil müüma ja aitame neil suuremaks kasvada. Ka Coopi omamärgitoodetes eelistame kodumaist.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960