Autor: Rahel Lepp • 29. mai 2023

Telo talu - hobused, lambad ja sajad sulelised

Kunda külje all Paaskülas asub OÜ Telo Talu, kus tegutsevad Elo (35) ja Terry Knight (48) koos kolme pojaga, seltsiks 600-700 sulelist, 44 lammast ja 4 hobust. Kuidas Inglismaal elanud ja (üle)töötanud abielupaar mehe algatusel naise kodumaale sattus ja kuidas on nende esimesed kaks aastat siin möödunud, on raamatut väärt lugu.
2020. aasta lõpus kolisid Elo ja Terry Inglismaalt Lääne-Virumaale ja hakkasid talupidajateks. Kaks kuud pärast kolimist tabas aga talu linnugripp ja kõik linnud tuli hukata. Mai on Lääne-Virumaa Uudiste sünnipäevakuu ja sel puhul teeme kuu jooksul juttu "eakaaslastega" ning uurime, kuidas neil see aeg möödunud on.
Foto: Rahel Lepp

Aastal 2009 õppis Põlvamaalt pärit Elo Säreveres hobumajandust, kui toimus saatuslik kohtumine Terryga. „Kolisin üsna pea koos oma nelja-aastase pojaga Inglismaale ja tegin õpingute osas täpse plaani, kuidas ma praktika Inglismaal läbi viin ja eksamid Eestis ära toimetan,“ meenutas Elo.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960