Autor: Põllumajandus.ee • 2. juuni 2023

Veerand Eesti põllumajandusmaast ja loomakasvatusest on mahe

2022. aastal oli Statistikaameti andmetel Eesti 986 000 hektarist kasutatavast põllumajandusmaast peaaegu veerand ehk üle 230 000 hektari tunnustatud mahe või mahepõllumajandustootmisele üleminekuajal.
Veerand Eesti põllumajandusmaast ja loomakasvatusest on mahe.
Foto: Pixabay

2022. aastal oli Eesti mahepõllumajandusmaa suurus 231 000 hektarit, mis moodustab 23% kogu kasutatavast põllumajandusmaast. Sellest 211 000 hektarit on juba täielikult mahepõllumajanduslikul tootmisel ja 20 000 hektarit veel üleminekuajal. Mahemaa hulka arvestatakse vaid põllumajandus- ja toiduameti tunnustusega täielikult mahepõllumajanduslik ja sellele üle minev maa.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960