Autor: Põllumajandus.ee • 12. juuni 2023

Majandustulemused | Scandagra kontserni käive ületas 1 miljardi euro piiri

Eestis, Lätis ja Leedus tegutsev Skandinaavia põllumajanduskontsern Scandagra Group on auditeeritud majandustulemuste kohaselt oma käivet 2022. aastal peaaegu kahekordistanud, mis ulatub nüüd üle 1 miljardi euro. Kaubandusmahud kasvasid kõigis kolmes riigis 24%, ületades 2 miljoni tonni piiri.
Scandagra kontserni tegevjuhi Julius Puodžiuvelis.
Foto: Scandagra UAB

Eelmisel aastal registreeris kontsern kasvu kõigis oma tegevusvaldkondades, sealhulgas maheda ja tavaliste teraviljade, taimekaitsevahendite ja mikrotoitainetega väetiste turul. Scandagra kontserni 2022. aasta maksueelne kasum oli 23 miljonit eurot, kasvades 2021. aastaga võrreldes 121%. Eriti tugeva panuse andis kontserni kasvu Leedu Scandagra, kus käive kasvas 97%, Lätis ja Eestis oli käibekasv vastavalt 75% ja 42%.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960