Autor: Põllumajandus.ee • 3. juuli 2023

Kas 2023. aasta juuni lõi kuivusega rekordeid?

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna juhataja Miina Krabbi räägib sademete varieeruvusest ja hulgast ajas ja ruumis ning sellest, kus piirkonnas sajab kõige vähem ja kõige rohkem.
Põuast räsitud karjamaa Järvamaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Sademete hulk on ajas ja ruumis väga varieeruv. Sügis-talvisel perioodil on valdavaks laussajud, mis kestavad pikemat aega ja hõlmavad suuremaid alasid. Kevad-suvisel perioodil esineb valdavalt hoogsadusid, mis kestavad lühemalt ja väiksemal alal (nö küla ühes servas sajab aga teises mitte). Samas võib hoogsadude puhul vee hulk olla väga suur. Aastate lõikes sajab vähem Lääne-Eesti saartel ning rohkem sisemaal. Kui vaadata aastaaegade kaupa, siis kõige kuivem on kevadel ja kõige märjem suvel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960