Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. august 2023

Vähene nõudlus Hiinas viib piimatoodete hinnad alla

Selle nädala teisipäeval toimus järjekordne Global Dairy Trade (GDT) piimahindade oksjon. Oksjoni kohaselt on rahvusvahelised piimatoodete hinnad praegu keskmiselt madalaimal tasemel viimase viie aasta jooksul, kuna Hiina nõudlus on madal, samas oksjoni mahud on kasvanud.
Vähene nõudlus Hiinas viib piimatoodete hinnad alla
Foto: Julia-Maria Linna

15. augustil toimunud suure piimatoodete oksjoni kohaselt on rahvusvahelised piimatoodete hinnad praegu peaaegu viie aasta madalaimal tasemel, kuna Hiina nõudlus on endiselt madal ja enampakkumisel müüdavate toodete mahud on kasvanud - eelmise oksjoniga võrreldes 3%, kokku 33 580 tonnini.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960