Autor: Põllumajandus.ee • 24. august 2023

Ettevõtted saavad küsida toetust taastuvelektri tootmisseadmete võrku ühendamiseks

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avab tänasest, 24. augustist taotlusvooru, et toetada ettevõtteid taastuvelektri tootmisseadmete võrguga liitumisel. Toetust saab küsida tööstusalal või tööstusalaga piirneval alal asuva taastuvelektri tootmisseadme jaotus- või põhivõrguga ühendamiseks.
Ettevõtted saavad küsida toetust taastuvelektri tootmisseadmete võrku ühendamiseks.
Foto: Unsplash

KIKi energeetika ja liikuvuse valdkonnajuhi Krisli Kõrgesaare sõnul saavad ettevõtted toetuse abil katta võrgu ümberehitamise ja tugevdamisega seotud kulutusi. „Nii suurendame võimalust, et taastuvenergiat toodetaks tööstusalade juures, mis tooks energiatootmise tarbimiskohale lähemale. Taastuvenergia kasutamisega väheneb omakorda kasvuhoonegaaside heide ja vajadus fossiilsete kütuste järele,“ lisab Kõrgesaar.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960