Autor: Jana Saarkoppel • 6. september 2023

Nafta hind tõusis aasta kõrgeimale tasemele ja kerkib veel

Nafta hind tõusis pärast Saudi Araabia ja Venemaa naftakärbete pikendamise uudist selle aasta kõrgeimale tasemele. Rahvusvaheliste analüütikute hinnangul kerkib nafta hind tõusva nõudluse tõttu aasta lõpuks rekordtasemele – 100 dollari piirimaile ning neljandas kvartalis on oodata pakkumise pingestumist.
Nafta hind kerkib analüütikute sõnul veelgi.
Foto: Unsplash

Saudi Araabia ja Venemaa teatasid teisipäeval, et pikendavad vabatahtlikke naftakärpeid aasta lõpuni, vahendas Reuters. Nafta hind tõusis pärast uudist järsult – Brenti toornafta hind kerkis eile esimest korda sel aastal üle 90 dollari barrelist. Ka WTI toornafta hind kasvas uudise järel aasta kõrgeimaks, ligi 88 dollarini barrelist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960